• Davranış bozukluğu, çoğunlukla çocukluk döneminde başlar. Ancak, yetişkinlerde de görülebilen bir sorundur.

    Cevap : 1 , Çocuklar, Yetişkinler

  • Davranış bozukluğu, insanların sosyal, duygusal ve davranışsal olarak normallikten uzaklaşmasıdır. Bu, davranış bozukluğu olan kişilerin çevresiyle olan ilişkilerini, işlerinden ve hayatın diğer alanlarından keyif almalarını engelleyebilir. Davranış bozukluğunun birden fazla türü vardır ve genellikle belirtileri ve semptomları da farklılık gösterir.

    Davranış bozukluğu çoğunlukla çocuklarda ortaya çıkar. Çocuklarda, genellikle ilkokul döneminde veya ergenlik çağına yaklaştıklarında davranış bozukluğu görülebilir. Bu durum, çocukların okulda veya evde disiplinsiz olması, başkalarına zarar vermeye çalışması, yalan söylemesi veya açıkça kuralları çiğnemesi gibi davranışlarla kendini gösterebilir. Ayrıca, çocukların okul performansları da etkilenebilir ve sosyal becerileri de geliştiremeyebilirler.

    Diğer yandan, davranış bozukluğunun yetişkinlerde de görüldüğü bilinmektedir. Yetişkinlerde, davranış bozukluğu genellikle gençlik veya erken yetişkinlik döneminde başlamıştır. Davranış bozukluğuna sahip yetişkinler, genellikle sorumluluklarını yerine getirmekte zorlanma, yasa dışı aktivitelere başvurma, madde kullanımı, alkol bağımlılığı veya diğer bağımlılıklar gibi sorunlarla karşı karşıya kalabilirler.

    Genel olarak, davranış bozukluğu çocuklarda daha sık görülmekle birlikte, yetişkinlik döneminde de görülebilen bir sorundur. Tedavi edilmediği takdirde davranış bozukluğunun, hayatın diğer alanlarında kişinin yaşam kalitesini düşürdüğü bilinmektedir. Bu nedenle, tedavi, kişilerin yaşamını olumlu yönde etkileyebilecek ve sürdürülebilir bir çözüm sunabilir. Davranış bozukluğu olan kişiler, terapistler veya psikologlar tarafından sağlanan terapi veya danışmanlık hizmetlerinden yararlanabilir.


    0 0 sprncs 23-04-2023 15:21:53 tarihinde yazdı.

Sende Cevap Gönder