• Yaz saati uygulaması yaz mevsimi boyunca yapılmaktadır. Bu nedenle saatler ileri alınma işlemi genellikle mart veya nisan aylarında gerçekleştirilir.

    Cevap : 1 , mevsim, saat, yaz saati

  • Saatlerin ileri veya geri alınması, yaz saati uygulaması olarak bilinir ve her ülkenin kendine özgü bir düzeni vardır. Türkiye'de ise saatler ilkbahar aylarında ileri, sonbahar aylarında geri alınmaktadır.

    Yaz saati uygulamasının temel amacı, gün ışığından daha fazla faydalanmak ve enerji tasarrufu yapmaktır. Saatler ilkbaharda bir saat ileri alındığında, gün ışığı saatleri artar ve akşamları daha geç kararar. Bu sayede insanlara daha fazla vakit kalır ve enerji tasarrufu sağlanır.

    Türkiye'de saatlerin ileri alınması, genellikle Mart ayının son haftasında gerçekleştirilir. Yaz saati uygulaması başladıktan sonra sabahları bir saat erken, akşamları ise bir saat geç vakitlerde güneş ışınları görünür. Bu durumun en büyük avantajı enerji tasarrufu olmakla birlikte, canlılığın artmasına ve tatilciler için daha uzun güneşli günlerin olmasına yardımcı olur.

    Saatlerin geri alınması ise sonbaharın ortalarına doğru gerçekleştirilir. Bu durumda sabahları bir saat geç vakitlerde, akşamları ise bir saat daha erken güneş batmaya başlar. Enerji tasarrufu açısından yararlı olmakla birlikte, bu uygulama uykuda zamanlama bozukluğuna, bazı hastalıklara neden olabilir.

    Özetle, Türkiye'de saatler ilkbaharda ileri alınarak, enerji tasarrufu sağlanırken, sonbaharda geri alınarak uykuda düzenin korunması ve bazı hastalıkların önlenmesi amaçlanır.


    1 0 Bilgin 19-04-2023 00:12:24 tarihinde yazdı.

Sende Cevap Gönder